هنگامی که فردی تب دارد میزان مقاومت عروق محیطی و فشار خون او کاهش مییابد و با افزایش تب، امکان ابتلاء به اختلالات ناشی از کرما و بیآبی بدن زیادتر میشود. در ریه، ظرفیت تبادل گازها کاهش پیدا میکند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، با افزایش تب ، در عضلات قدرت ایزومتریکی کم میشود و خستگی زودتر ایجاد میگردد. در نهایت همه عوامل فوق باعث کاهش اشتیاق ورزشکار به شرکت در فعالیتهای ورزشی میشود.
عفونتهای مجاری تنفسی (عفونتهای ویروسی و انواع سرماخوردگیها)، عفونتهای گوارشی، اسهال، مسمومیت غذائی، عفونت زخمهای پوستی، عفونتهای قارچی به خصوص بین انگشتان پاها، تبخال.
متخصصین پزشکی ورزشی توصیه می کنند که در هنگام تب از انجام فعالیتهای ورزشی مخصوصا سنگین و حرفه ای خودداری کنید. در صورت احساس کسالت شدید، از هو نوع فعالیت ورزشی خوداری کنید.
مطالعات نشان داده است که فعالیت شدید در دوره نهفتگی، سیر بیماری را بدتر میکند.
در عفونتهای ویروسی چنانچه ویروس بتواند عضله قلب را آلوده سازد، فعالیت بدنی خطرناک است.
در تب شدید که دمای بدن از٣٨ درجه سانتیگراد فراتر میرود ، فعالیت را باید متوقف کرد. فعالیت بدنی در هنگام عرق کردن بدن که بعد از فروکشی تب حادث میشود ، به کاهش آب بدن میانجامد و در نتیجه باید ورزش را به تعویق انداخت، به خصوص اگر فرد دچار اسهال و استفراغ نیز باشد.
در صورت داشتن علائمی مانند تب، احساس بیماری، درد مفصلی یا عضلانی شدید، ضعف، آبریزش بینی و چشم درد، درد سینه، تنفس کوتاه، سرفه عمیق، احساس گرفتگی و کاهش شنوائی، گوش درد، قرمزی و تورم و درد زخم پوستی، تغییر رنگ شدید ادرار، ترشح چرکی و خونی از مجرای ادرار، هرگونه توده و تورم در اطراف گردن، زیر بغل و کشاله ران، تهوع، استفراغ، اسهال، بی اشتهائی شدید و افزایش بی دلیل و زیاد ضربان قلب، تا قبل از معاینه کامل توسط پزشک از شرکت در فعالیتها خودداری کنید.
در صورت شروع علائم فوق، حتما پزشک تیم خود را مطلع سازید و از تماس با دیگر بازیکنان پرهیز کنید.
بسیاری از بیماری های عفونی، از طریق تماس مستقیم و یا انتشار بزاق دهان در فضای اطراف انتقال می یابند. بنابراین در هنگام عطسه و سرفه حتما جلوی دهان خود را با پارچه بگیرید.
به هیچ عنوان به خصوص در هنگام شروع علائم، از ظروف غذای مشترک استفاده نکنید.
در صورت وجود تب، اسهال و استفراغ به نوشیدن مایعات کافی و غذاهای مقوی توجه زیادی داشته باشید. در مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک تیم، بسیار دقیق باشید.
در صورت داشتن تب بالای ۳۹درجه و ضربان قلب استراحت بیش از ۱۰۰ اصراری به شرکت در فعالیت های ورزشی نداشته باشید.
در صورتی که با فرد تب داری برخورد داشتید، برای شروع اقدامات درمانی و پیشگیری کننده حتما پزشک تیم را در جریان قرار بدهید.
:: موضوعات مرتبط:
اسیب ها و درمان،
،